ммм - македонска музичка мрежа

Макфест 2012 две недели подоцна од најавеното!

II ПОЛУФИНАЛНА Александар Зораниќ Тодор Стефанов Елена Миленковска Јасмин Алиевски Иван Раденов Евгенија Вржовска Симона Жарки Кирил Додевски Синап Денис Мурат Лејла Хот Емилија Гиевска и Филип Јордановски Влатко Илиевски Верица Пандиловска Лена Биба Додева Тамара Тодевска Александра Пилева Лана Јурчевиќ

Од дирекцијата на Макфест не известуваат за промената на термиот на одржување на фестивалот. Имено, терминот се одложи за 26-ти, 27-ми и 28-ми октомври 2012. Причината за одложувањето на фестивалот е неможноста на Првиот канал на Националната МТВ да го пренесува во претходно закажаниот термин, поради спортските настани кои ќе се случуваат во наредните неколку викенди.

Макфест од оваа година се враќа на МТВ!

Еве го списокот на изведувачите:

I ПОЛУФИНАЛНА ВЕЧЕР

Антонио Тасевски
Давид Гром
Line Out
Самит Исаку
Сара Марковска
Амајлија бенд
Швалери
Victory
Емил Арсов
Мартин Мила
Христијан Тодоровски -Кико
ПМ
Александар Белов и Милица Мајсторовиќ
Соња Кочиќ
Фани Христова и Игор Митровиќ
Ивана Миланова и Били Звер
Томас
Ангелина Стојановска
Наталија Славева

II ПОЛУФИНАЛНА ВЕЧЕР

Александар Зораниќ
Тодор Стефанов
Елена Миленковска
Јасмин Алиевски
Иван Раденов
Евгенија Вржовска
Симона Жарки
Кирил Додевски
Синап
Денис Мурат
Лејла Хот
Емилија Гиевска и Филип Јордановски
Влатко Илиевски
Верица Пандиловска
Лена
Биба Додева
Тамара Тодевска
Александра Пилева
Лана Јурчевиќ