ммм - македонска музичка мрежа

Кој сѐ замина дома без ниеден глас од жири и од публика?

Кој сѐ замина дома без ниеден глас од жири и од публика?

 

На двете полуфинални вечери настапија 30 изведувачи, од кои вкупно 18 вечерва ќе настапат на финалето на 30. по ред издание на „Макфест“.

За тоа кој оди понатаму одлучуваше стручно жири, чии гласови изнесуваа 70% од вкупните поени и публиката, чии телефонски гласови изнесуваа 30% од вкупните поени за изведувачите.

Првата поуфинална вечер не беше баш среќна за Влатко Илиевски, чие „Последно танго“ не му донесе ни еден глас ни од публиката, ни од жирито. Нула поени доби и Дејан Тасев. Со само еден поен од телефонското гласање остана Димитар Андоновски.

11417663_10152804561092382_1037252309243882622_n

Вчеравечер, пак, дури три настапи не беа наградени со ниеден поен: Александра Михова, Маријан Стојановски и „Браво бенд“.

rezultati