ммм - македонска музичка мрежа

КАКО СЕ БАРА ПРОЧКА ВО ПЕСНИТЕ: Дали „извини“ е навистина најтешкиот збор?

КАКО СЕ БАРА ПРОЧКА ВО ПЕСНИТЕ: Дали „извини“ е навистина најтешкиот збор?

 

Во пресрет на големиот христијански празник Прочка кој се одбележува вo недела на 22 февруари и кој подразбира меѓусебно простување помеѓу верниците пред почетокот на велигденскиот пост ќе се потсетиме на песните во кои пејачите бараат прочка.

Прошка бара помладиот од постариот со зборовите „прости ми“, а постариот одговара „простено да ти е од мене и од Бога“.

Дали „прости ми“ и „извини“ се навистина тие најтешките збоови кои тешко поминуваат преку усните?

Елена Ристеска – Прости ми за се

Нокаут – Извини

Александра Пилева – Извини

Тоше Проески – Опрости

Пеперминт – Извини

Зорица Поп Панкова – Прости ми за се

Георги Димитров – Ти простив уште еднаш

Игор Шарески – Прости ми драга

Наум Петрески – Душо моја, прости ми

Елвир Мекиќ – Ако можеш прости ми