ммм - македонска музичка мрежа

ВИДЕО: Еве ја новата песна на Тоше Проески!

ВИДЕО: Еве ја новата песна на Тоше Проески!

 

Вчера беше промовирана досега необјавената песна на Тоше Проески.

Во рамките на одбележувањето на 8-то ѕвездено небо во чест на Тоше, беше промовирана новата песна „Евта пуране иконе“. Таа е авторска и не се работи за никаква преработка, а „Евта пуране иконе“ во превод значи: „Седум стари икони“, а нејзин автор е познатиот режисер Емир Кустурица. Јавноста за првпат  може да го слушне гласот на Тоше со песна која е испеана на ромски јазик.

Tose-Proeski-

За истата има и видео запис кој може да го погледнете во продолжение.